Ill: Kk©
FEREDAGSFLASHEN 27 JANUARI 2023:
Det är organisationen SSKI som har fått tillstånd att bränna en skottkärra med
Astrid Lindgrens böcker framför Storkyrkan i Stockholm.
"Polis och brannkår kommer att vara på plats, så allt skall gå lungt för sig". säger
Karin, talespersonen för aksjonen.
"Det är en reaktion på den absurda tolkningen av ytringsfrihet i Sverige vi vill först och fremst vil protestera mot, som ger islamofober tillstånd att bränna koranen och kränka kvinnor i hela den muslimska världen.
Vi, som medlemmar i SSKI (Svenskar som konverterat till Islam) frontar denna demonstrationen här i Sverige, så att invandrade muslimer och människor som är uppväxt med islam, inte behöver utsätta sig för mer enn den rasism som redan finns över allt. Men vi räknar med stöd, från muslimer över hela världen och många framstående svenska konstnärer och artister."
"Det här gör vi inte för Nato-ansöknaden skuld eller Erdogan, men för våra muslimer i Sverige, som är väldigt trötta på denna tolkningen av yttringsfriheten.
Det så kallade påskupproret, var ju en reaktion på koranbränningen.
Polisen svarade med övervåld och i media fick muslimer i förorten skulden och blev anklagade för samhällsfiendtlig ödeläggelse och blåljusbrott.
Nu, som Nato-ansökan står på spel, väcks liksom hela frågan som om det vore nåt nytt. Det vore nästan groteskt om det blev förbud mot sådana kränkelser på grund av Nato, när vi i flera år har protesterat på det starkaste och med stöd från alla muslimska hörn i hela världen.
Vi tänker sätta saken på sin spets med vår aktion. Låta människor se hur man känner när andra inte respekterer den egna kulturen och religionen.
Självfallet kan man inte jämföra koranen med Astrid Lindgrens verk, men det är en kulturskatt och har ju nästan en biblisk proportion för svenskarna.
Men många fler än man tror, har aldrig tyckt om denna indoktrineringen av Astrid Lindgrens Sverige som ett perfekt, idylliskt Vimmerby. Vi är ju ett mångkulturellt land och med tiotusenvis av muslimer som varje dag som jobbar och vill det bästa för landet. Så det vore kanske på sin plats att sätta Astrid Lindgren på en lite lägre och ödmjuk pidestal och bygga Sverige vidare med nya berättelser."

Vi ringde SD för en kommentar, men den reaktionen vi fick, lämpas sig inte ens på digitalt tryck. Vi försöker vara en anständig tidning, när det gäller svada och svordomar. Men i stort sätt fick vi jämt över, bara negativa reaktioner på händelsen, från alla partier. Bara en politiker var positiv, men bad om att få vara anonym.

Bränningen av Astrid Lindgrens böcker är planerat till klockan 11.00, var annan söndag under gudstjänsten. Och annan var söndag utanför Islands ambassad.


Thomas Thell


PS: Senaste politikbyrån fyllde skärmen med fyra starka kvinnor, som fick oss att minnas den socialdemokrati vi lärda känna när vi först kom hit till landet.
Vilka tjejer! Man blir lite stolt av Sverige ibland!

PPS: Tone Schunnesson, är ju nästan en ung kombination av dessa ovan nämnda tillsammans. Läs henne!

PPPS: SD: som en upphängd, upp och nervänd docka. Utanför Riksdagen.

PPPS: Kristersson på knä i telefon med Erdogan; "Vi brukade åka på semester
i Turkiet med barnen, så jag har jättestor respekt för muslimerna i Turkiet.
Det är Jimmy som är Dockan! Vad om du får några Jaz Gripen.. och vi kan skicka en container med Astrid Lindgrens böcker som ni kan bränna på torgen runt om
i Turkiet? Vad du vill! Allt ska bort, som är i vägen för Nato, som Stoltenberg sa!"Ill: Kk©
ONSDAGSFLASHEN 25 JANUARI 2023:
"Gängen i Sverige har styrts av amatörer", säger NN i Wagner-gruppen, Sverige. "Det här handlar ju om att ta en produkt säkert från A till B och vi ser inget behov av att använda ungar och bryta upp familiestrukturer för att hantera denna marknaden. Vi har ett klart bättre system. Med våra kontakter redan inne
i Riksdagen, kan vi bara hoppas på en framgång på SD i nästa val, men annars är vi inte mycket intresserad i politik. Drogerna komme ju efterfrågas oavsett regering. Men den stora okunnskapen om droger bland styrande politiker i Sverige försvårade ju för droghandeln och polisen fastnade i att jaga ungdomar som utnyttjades av klåpare. Vi kommer samarbeta med polisen och allt onödigt våld i förstäderna kommer upphöra”.
Det är överraskande information vi får i vårt möte med Wagner-gruppens kontakt
i Sverige, på södra Gotland, där han har köpt en stor hästgård.

”Gängledare som inte vill anpassa sig och stör vår nya marknad i Sverige kommer att flygas till ett fängelse i Afrika där vi nu har samarbete med flera makthavare om säkerhetsläget. Hårt men effektivt. Se bara på Norge, där har vi ju verkligen skapat lugn och ro kring droghandeln."

Vi står och tittar ut över Östersjön, där det nu pågår en hemlig rysk ubåtsövning i samarbete med olika lastfartyg. Men allt ser lungt och stilla ut och månskenet tecknar strimmar på det lugna havet. Inte alls som den natten då de jagade den amerikanska roboten som saboterade Nord Stream.

”Brödrerna Karamazov, som vi skämtsamt kallar dom, misstänkt och arresterade för spionage, hade i uppdrag att skaffa uppgifter om gängen som skapade all denna oredan i förorterna. En långsiktig plan där också tullarnas rutiner och data blev insamlade och skickade till oss. Brödrena är snart fria och tillbaks till Ryssland, efter en uppgörelse med Såpo. De erkänner sina bristande rutiner. Sverige har ju en nästan obefindtlg datasäkerhet, så det var ju som att ta godis från ett barn. Något vi aldrig skulle göra förstås, då familiens trygghet är något vi tar på största allvar.”

Tidigare har han visat blider på sin stora familj i Ryssland för att visa hur stort värde han sätter på familjen och alla barns trygga uppväxt. Vi möttes för första gången på en bar i Moskva 2011, genom gemensamt bekanta. Han bjöd in oss till fest i glada vänners lag och gav oss en oförglömlig kväll.

”Vårt uppdrag är att skaffa droger till våra soldater. Rätt droger till rätt tid. Ingen soldat skall dö nykter och rädd i en skyttegrav. Det går med stora mängder droger i ett krig. Sverige har ett jämt inflöde med liten och ingen kontroll, och nära till Ukraina och Ryssland. Ja...så måste vi tjäna pengar, förstås.
Om vi på kuppen kan hjälpa Sverige och se till att handeln flyter utan problem, är det ett plus för oss. Vi har inget problem med Sverige. Problemet är ju USA och NATO. Men det är ju sånt vi löser på sikt, på andra fronter."

Han skrattar högt, blinkar och söker våra händer i en high five.
Vi vet inte vad vi skall säga. (Jag och den inhyrda fotografen Dylan. Det visade sig bli fotoförbud) Vi ler lite lamt tillbaks. För mig är kriget i Ukraina overkligt trist och jag har ingen förståelse för Putins svaghet, som lät sig lockas till att tro att ett krig var den ende utvägen. Det finns alltid andra lösningar.
Men nu är jag ju bara en skarva skribent och ingen maktmänniska.

Helikoptern har startat, det är dags att lämna efter denna oväntade blixtintervju.
Tillbaks till vår tråkiga, politiska verklighet, där det inte finns något mycket att överblicka. Det hela minner om en politisk fars.
Inget hantverk, bara intressen och intriger och en regering som aldrig kommer överleva nästa val. Till dess får vi hållas med att ha tråkigt och hoppas vanliga människor inte kommer för mycket till skada.

 

Thomas Thell

PS: Ruben Östlund. Nej, tack. Världen kanske vill, men vi vill inte bedras.

PPS: Olaf Scholz kommer att bli Tysklands nya undergång. En farlig man för EU.

PPPS: Kim Hartman humrar njutbart vidare, i vår nya, okända snookervärld.

PPPS: Kristersson gråtkvald i telefon med Erdogan; "Det var inte dig dockan skulle föreställa, det var Jimmy Åkesson. Något blev fel. Min fru är faktiskt född i Turkiet, så jag har jättestor respekt för muslimer. Det är Åkesson som är problemet."


 


maila redaktionen
MAIL


Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Futuresound of Jemtland, Norway, Sweden. Internet e-mail: words@papafahr.com Design by Futuresound of Jemtland Graphics by Multimedia Arthouse Copyright © 2005