Ill: Kkc

LÖRDAGSKOMMENTAREN 4 NOVEMBER 2023:
Israel har nu tagit sitt kanske sista och största dumdristiga steg mot et fullskaligt aparteidsamhälle. Som egentligen i alla år har varit grundidéen till detta groteska sionistiska projektet. Att gjöra sig av med alla som inte tänker som dom, dyrkar de samma gudarna. Alla som inte riktar in sig i leden.

Nu var det ingen Nelson Mandela som kom som en vis man och väckte världen och gav oss eksklusiv information om de grymheter som aparteid för med sig.
Ingen ny Oslo-kommité som brainstormade en ny lösning på Palestinas problem.

Nej, det var självaste Benjamin och hans regering av fanatiska högerpolitker, med uppdrag att rädda honom från fängelse, som till slut visade alla som vill se, på direktsänd TV; -Hur staten Israel försöker, med bomber och granater, att etninsk rensa sitt "heliga" land. Med en sällan skädat grymhet och med ett osannolikt övervåld. Som kanske kan jämnställas med då USA bombade julen in över Vietnam på 60-talet. Jämförelsen är helt OK, men med tanke på det lilla landet Israel och den ännu mindre befolkningen i Gaza's inhumana fängelse, Utan Någonstans att Fly, tror vi det är något av det värsta vi bevittnat. På väldigt lång tid.
Och vi har varit med ett tag.

Grunden för antisemitism är inte svår att se nu. Denna ismen har de flesta regeringar i Israel lagt grunden för i alla år och odlat fram. Det handlar inte om judar eller Holocost. Inte om judar i Malmö eller alla de människor, spridda runt om i världen, som fått judendomen i arv. Inprentat i sig. Dom kan inte längre straffas för Israel's galna regeringschef och detta ultimata försök på GudsImprealism. Vi kan skylla på USA så klart. På deras endlösa, misslyckade demokratiekspriment och alla dessa självutnämnda världpolispresidenter.
Men att hata den jämna amerikan eller en lika indoktrinerad jude i sin vardag, där vi alla försöker göra så gott vi kan, är fel väg att gå.
Inte mera hämnd.

Hämndfrågan har ju redan den galna presidenten Benjamin löst.
För oss alla.

Efter denna brutala massakern kommer det inte gå så bra med PR-jobbet för alla dessa sionister som springer runt och anklagar kreti och pleti för att vara antisemiter och judehatare etc. etc. Dom får i stället sitta som nån utskämda fån i FN's församling. Försöka rädda sitt statsprojekt med en nyprintad judestjärna.
Det går inte hem.
All Världens Lidelse är inte argument nog för en sån Massaker.

Dom får ha sin sekt och vara i fred i sina bönehus.Med sin egen världens fånigaste relgion och dansa på sina glasskärvor. Vi behöver inte bry oss längre.
Benjamin har förenat alla muslimer och deras vänner i hela världen.
En lösning kan vara i sikte.

Sionister kan, till att börja med, sluta springa omkring och låtsas som dom är guds utvalde folk med rätt att skälla ut muslimer, fria skibenter, grannar och alla andra som inte faller på knä för dom. Vi är bara så less på det.

Alla med viss tankekraft har ju för evigheter sedan kommit överens om nazismen och gjort allt vi kan för att den inte skall återuppstå. Millioner av människor världen runt kämpar varje dag mot rasism och hatfulla ytringar i vardagen.
Vi måste lära oss att leva tillsammans på ett bättre vis en det vi ser nu på alla våra skärmar. Vi får sluta att behandla våra medmänniskor som slavar. Sluta stänga in dom och övervaka dom som djur. Då kan fruktansvärda saker hända. Det kanske blir terrorister av dom. Som bildar en väpnad grupp och plötsligt bryter ur sin trånga bur med kallt hat i ögonen. Det vill ingen bli drabbad av.

Vi är inte så särskillt konspiratoriska av oss och basunerar inte ut teorier om att Benjamin och hans gossar offrade en massa dansande ungdomar. För dom etniska Herrarna helt ovidkommande gäster, använd som
lockbete åt Palestinas väpnade grupper. En "invitation" till angrep. Med syfte att skaffa ett alibi för ”den slutliga lösningen” på "Palestinaproblemet".
En hämd som dom trodde skulle välsignas av alla, som efter 7/11 2001.

Det det finns inga bevis för en sådan konspirationsteori och vi överlåter hellre saken att grundigt efterforskas i Haagdomstolen.
Men sympatin för Staten Israel är på väg att försvinna.
Som Luften ur en Ballong.

Vår teori är att något gick fruktansvärd snett. Som en tryckkokare när ventilen inte fungerar och kocken har slarvat med underhållet av sina dyra köksmaskiner.

Vårt stora hopp nu, är ett snabbt eldupphör, och ett hurtigt uppvaknande för guds "utvalda regering". Som av en blixt blir dom varse om den enda riktiga lösningen.
Efter några tuffa rundor med Världspiskan och Morot A la Las Vegas:

-Lämna tillbaka det stulna landet så fort som möjligt. Sprid ut er över världen och dyrk eran gud som andra respektabla relgiösa människor har gjort i alla tider.
Ett tips är att lära lite av Pingströrelsen och varför inte Jehovas Vittnen.
Som finns i de mest otillgängliga orter med sina stillfärdiga, religiösa gärningar.

Små religioner behöver ingen egen stat. I alla fall inte om dom, för sin överlevnad, är beroende av en amerikansk värdspolis och en NATO-allians med krigshetsande marionetter, för att skydda flankerna. Från andra sidan klotet.
Det tror vi många fler fattar efter detta oerhörda brott mot Palestina.
Och Hela Mänskligheten.

Benjamin kommer få sitt livstidstraff i domstolen i Haag.
Palestina kan äntligen, tillsammans med Världens Alla Folk, hissa flaggan.
Alla muslimer kan andas ut och förenas i detta.

Kanske nästa generation kommer på en global lösning för ett liv utan Islamofobi, Homofobi och Rasism i alla dess former.
Låta människan få tid att fokusera på planeten Tellus och dess överlevnad.
Som för oss alla borde var det allra, allra viktigaste.

Så ser vi för oss den bästa lösningen på Palestinafrågan.
Från det avlägsna hörn vi sitter och observerar.
Det kan va fel.
Men vi främjar mest fred och försoning.
Så det kan Lika Gärna vara Helt Rätt.Thomas Thell

PS: Har Jan Guillou tappat det? I den kände blaskan, där han försöker hålla sina kommersiella aktier flytande, får han det att framstå som Hamas lättjar sig i sina underjordiska labyrint. Som om det vore kulvertar under ett svensk sjukhus.
Alla vet att ingen av oss skandinaver, skulle stått ut i dessa tunnlar särskillt länge.
Kalla gärna Hamas terrorister, på ett språk där ordet har en inflation på flera hundra procent. Men i en motståndskamp mot en sådan tungt beväpnat stat, kan ingen av oss sitta och hoppas på ett Oslo-avtal, med en poster av Che Guevarra
på väggen.

PPS: Jimmy Åkesson med AI-tal på arabiska. Vilken idiot. Där förlorade han den lilla respekt vi upparbetad för honom. Så jävligt skämmigt.
Kan någon lära honom lite respekt för andras människors modersmål.

PPPS: Sluta aldrig protestera mot NATO. Det är skamligt att se vår landsman Jens Stoltenberg försvara Israel som NATO-chef. Beklämmande att höra den norska loser statsminister Støre kräva "En Paus" i kriget. Vart har dessa människorna växt upp? Finns dom ens i verkligheten?! Som tur va, inte för alla dom som inte läser tidningar eller ser på linjärTV. Vi får tillåta oss att låtsas att dom inte finns, när vi i mörkret letar efter hopp och nya krafter.

PPPPS: Stenevi & Helldén? Är miljöpartister korkade eller tror dom politik är nån form för speed-dating? Går dom med Helldén, försvinner dom i blåröken, Holder dom vänster finns det en viss chans för flertal och en mer vettig regering för oss alla. Om man tänker Klimat/Överlevnad/Långsiktiga Reformer. Sånn som vi har det nu, kan vi inte ha det i 8 år. Bara galningar vill det.


Ill: Skärmdump från NRK

TISDAGSKOMMENTAREN 12 SEPTEMBER 2023:
Det går dårligt för Arbeiderpartiet i det udda mellanårsvalet i Norge.
I nästan alla kommuner och landsting går högerpartierna kraftigt fram.
Høyre och Erna Solberg, blir på landsbasis största partiet för första gång sedan början på förra seklet.
Tillsamman med Fremskrittspartiet partiledare Sylvie Listhaug, Norges Marine Le Pen, och det helt nya, farliga, fascistliknande, Berlosconi inspirerade partiet,
Industri og Næringspartiet, har vänstersidan i Norge en utrolig tung jobb framför sig till det "riktiga" valet i 2025.
För alla vänner av ett klimavänligt Norge är detta ett parti som, med tunga milliardärer hejande i kulisserna, får en att känna att gardinen dras ner.

Om Støre, Arbeiderpartiets ledare inte avgår efter detta valet och slutar skugga för alla duktiga, potensiella ersättare, vore det väldigt konstigt. Det finns krafter och ressurser i partiet som borde kunna rädda detta mycket sargade partiet från marginalisering. Som regeringschef i denna perioden har han i stort sätt retat upp milljardärer, kränkt samer och skyddad vapen, ström- och oljeindustrin.
Utan några reformer som gör det lättare för dom obemidlade att överleva den inflationsstorm som det är svårt att fatta omfånget av, om man inte känner landet väl.
Det finns ju inga fattiga i Norge. Typ.

Sorgligt att se Miljøpartiet sjunka längre och längre ner, i en tid då deras röst borde vara självklar i en diskussion om framtiden. Men media har aldrig tyckt om Miljøparitet, dom har aldrig fått plats och fått stå ut med båda rasism och hets från tillväxtsfanatiker och klimatförnekare. Som det finns gott om i Norge.

Bara Sosialistisk Venstreparti har något sådär framgång i valet. Men marginalt. Partiet längst till vänster i Norges riksdag, Rødt, förlorade sin partiledare på grund av nasking på taxfree. Han tog ett par solglasögon som kostar 10 spänn att tillverka i Asien och säljs för över tusen kronor på taxfree i Norge.
Det kanske var en fälla. För att få bort den mest pålitliga vänsterledaren Norge någonsin har haft. Det får vi aldrig veta.
Chokerande att inte partiet backade honom och såg igenom det politiska spelet som han blev indragen i.
Nu fär dom gå sakta under med en den värst tänkbara partiledaren som ingen visste vem var och ännu inte fattar något av. Det är verkligen som ett skämt hur det hela har utvecklat sig så snabbt nedför branten!

Men vi får inte glömma; -Norge är ett mycket kristet och konservativt land.
Dom vill tro på gud och att naturresurserna varar till evig tid och att oljefonden skall växa som en jättestor julgran som dom alla kan gå runt och förundras över.

Thomas Thell

 

PS: Jon Fosse på svenska - det måste vara som det norska riksmålets stora hämd på denna otroliga, världsberömda nynorskförfattare.
Vi törs inte läsa denna groteska översättning.

PS-OBS!!
Och Jon Fosse fick Nobelpriset i litteratur 5 oktober!
Kanske efter att läst vårt notat om Fosse här över 12 september...
Nu får vi hoppas det leder till ett uppsving av det stora och enda norska poetiska språket. Som den norska staten har försökt tillintetgöra under så många decennier!
Good luck with trying to understand Fosse trough his own language- NYNORSK! That will be a hard one. Harder than learning Czech to understand Kafka!

PPS: Vi & Jan Guillou - samma strutsmetaforer. Roligt :)

PPPS: Känns det inte igen, som ett stort deja vu, från Vietnamåren, att " Nuke Them"- vrålet liksom hänger i luften, lite över allt...?

 


Ill: Stulen skärmdump från NRK

LÖRDAGSKOMMENTAREN 26 AUGUSTI 2023:
I det norska public service digitala tidning, NRK punkt no läser vi idag ett ganska verklighetsbefriad reportage. Påkostad med video, bilder och en dramatisk text rullas historien upp. Det börjar med något som liknar bilder från yttre rymnden.
En robotarm med namnet Titan 4, skrapar hjälplöst med en skopa. På månen?
Nej, som den skarp läsare redan har förstått, det är på havsbotten.

Hela den norsk oljeindustrin, med Equinor i spetsen, och all annan tänkbar industri i Norge är inblandade i detta enorma projektet om jakten efter mineralerna på havsbotten. Hela reportagetexten hyllar detta gigantiska projektet som räddningen för hela klimatkrisen, mineralkrisen och alla andra kriser.
Och mellan raderna; -räddningen för hela mänskligheten.

Det luktar Equinor lobbyism lång väg.
Vi har kontaktad de två unga tjejerna som skrivit reportaget, om deras
eventuella koppling till Equinor och oljeindustrin.
En blond norsk. Och en från Ukraina.
(Allt har de tänkt ut så bra på. Nästan som ett mångkulturellt land)
Vi har inte fått svar.

Som många vet, är vindkraftparkerna till havs oljeindustrins uppfinningar.
Fler läckande konstruktioner av metall, nu i ganska kystnära områden.
Som stör och värsta fall utrotar viktiga fiskarter och livet på havsbotten.
Och stänger av för allt nära kustfiske i en stor radie runt varje anläggning.

Det är också oljeindustrin, som kommit på idéen att "suga fjärtar ur atmosfären", som den svindyra "karbonfångsten" kallas. Ett projekt som kommer visa sig vara bortom all kontroll och lika dyrt som att avlöna halva den svenska befolkningen för att stå utomhus med var sin dammsugare 8 timmar pr. dag.

Nu skall också havbotten i Nord-Atlanten, nära de rika torskfiskefälten i Lofoten,
få smaka på oljeindustrins ofantliga uppfinningar. Stora undersjöiska borrtorn,
som kan borra flera hundra meter ned under havsbotten. Enorma skepp och plattformar som skall underhålla driften. Bara all ljud och vibrationer, kommer att förorena havet, på toppen av alla andra skador av kemiska utsläpp.

Alla skeppspropeller är redan en känd ljudförorenare på alla hav.
Trålfisket förstör enorma områden och skulle varit förbjudna för länge sedan.
Den senaste uppfinningen inom trålfiske är trålar med elektriska vågor som förlamar all fisk framför den framrusande trålen och gör fisket mer effektivt.

Men Norge struntar i alla såna bagateller.
För dom skall rädda mänskligheten med sina rena, fossila produkter.
Och nu också en gigantisk rovdrift på havsbotten efter dyrbara minraler.
För oss som är indoktrinerade från barnsben med att Norge i stort sätt avgorde det andra världskriget och senare i livet blev översköljda, och grundigt badade, i alla slags versioner av Det Stora Oljeäventyret, kommer inte det här som en chock.
Mer som än kväljande känsla.

Fisk, menar oljeindustrin, tillsammans med laxbaronerna, skall snart kunna farmas i en så stort omfång att vi inte längre behöver några dumma människor som far ut i båtar med livet som insats, för att fiska med urtida redskap. En genmanipulerad torsk har ju bare efter tre generationer, fått dämpad behovet efter desperat försöka hoppa över nätkanten och rymma. Och "nöjer" sig med att bara simma runt, runt till den hamnar på export till någon som på inget sätt kan lista ut att det är en stark genmanipulerad, "burhägnad" fisk. Som om något år kommer översvämma marknaden och smaka hur eksotisk som helst.
Man skall först bara fiska upp all krill som finns. All fisk och valars basföda. Genmanipulera krillen och massproducera kopian som fiskfoder

Sedan tiår tillbaks har systemet med fördelning av kvoter för kystfisket i Norge varit så korrupt och svårt, att rederier började bygga rektangulära båtar, som inte ser kloka ut, för att kunna fiska med så många olika redskap som möjligt.
Om man är milljardär och kan köpa kvoter.
Framtiden som kystfiskare börjar likna den framtiden unga rökare har i New Zeeland. Kystfisket kommer utrotas som yrkesval för unga.
Kystfisket är ett yrke som snart kommer förpassas till en turistbroschyr tillsammans de vanliga vyerna av Norges Djupa fjorder. Med bilder av brudpar som vigas på en fjällhylla. Eller ombord i en fiskebåt.

Man tänker ofta...hur långt ner i sanden måste en struts sticka huvudet för att känna sig helt trygg? Och hur många millarder pr. månad kostar sanden?
Som oljebolagen/laxfarmare ständigt måste fylla på.
I form av annonser, lobbyister, unga blonda tjejer, stora blonda norska killar, bilder av fjord & fjäll. Och ständiga uppköp av alla tänkbara mediabolag.


Vi bara undrar.Thomas Thell

PS: Läs reportaget i NRK själv:

Ned i Djupet med Ægir & Seabed Excavator

Glöm inte att dra för gardinerna.

PPS: När spricker svenska regeringen..?

PPPS: Att inte kunna stoppa offentlig gapstock, genom brännande av koraner, är ett tydligt bevis på att liberalismen helt har tappat kontakten med verkligheten. Om det vore en riktig ideologi, borde den ha förbjudits.
Nu ser vi att den i stället löses upp och försvinner in i högervinden.
Som nationalism med krav på yttrandefrihet in absurdum.

 


Ill: Kk©
MINNESKOMMENTAREN 14 AUGUSTI 2023:
Peter Swedenmark är gått ur tiden. Det är trist också för alla oss som bara kände honom som en lysande ledarskribent.
En symbol för hur pennan kan utmana makten.
Samtidig också en symbol hur makten tillslut övervinner pennan.
Där makten, när den känner sig hotat, tar till sluga medel och inte skyr något för att strypa tillgången på bläck.

Det var en obehagelig process vi fick lära om, mellom raderna, då Peter Swedenmark tvingades bort från Länstidningen i Östersund.
Han var kanske en mycket svår människa, det vet vi inget om.
Men det är aldrig enkelt att leva med så mycket begåvning.
Psykologer har sagt att det ofta kan skapa vissa biverkningar.
Som ett själsligt självförsvar.

Men många av hans egna kamerater i Socialdemokraterna, var på väg åt et håll där han inte behövdes längre. I en sånn situation kan de mest subtila avvikelser användas som ett argument mot en person som står i vägen för Utvecklingen.

Vi träffade Peter Swedenmark två gånger som hastigast. Den första gången var i början på 90-talet då Göran Persson talade på Högskolan i Östersund. Om sina nya idéer till skolpolitik speciellt, och socialdmokratisk politik i allmänhet. Chockerade över denna självuppfyllda och arroganta talaren, sa vi att "det där är en farlig man". Vi menade först och fremst för socialdemokratin, men också för Sverige.
Vi fick bara en manande blick från Peter Swedenmark.

Det var ett ögonblick i en brytningstid som är viktig att nämna, när man minns Peter Swedenmark. Marknadstänkandet var på den tiden en dimma som drev in över Sverige. Mycket tack vare den maktbalans som ändrades i svallvågerna efter Olof Palmes död.

Andra gången vi träffades, åter igen som hastigast, var på gågatan i Östersund.
Vi kom rökende med en cigarett och han hade nyss börjat argumentera för en rökfri gågata.
Vi hade inte mycket att prata om. Men han hälsade.
All heder till en storrökare som klarar av att sluta röka och han fick rätt till slut.
Gågatan i Östersund och alla tänkbara utomhusmiljöer är nu, i stort sätt, rökfria.

Och Socialdemokratin är nu fri från Peter Swedenmark.
En besvärlig anställd som, den redan då milliardstinna organisationen, inte kunde klara att arbeta runt. Bara skyfflade över till en entrepenör att ta hand om.

Vi lyser en stjärna över Peter Swedenmarks minne.


Thomas Thell

 

PS: Nej, vi glömmer inte alla lysande ledarskribenter som vuxit fram efter honom eller samtida med Peter Swedenmark. Det finns, och har hela tiden funnits många sockaldemokrater som, trots alla farhågor, ger oss hopp!

PPS: När spricker regeringen..?

PPPS: Att folk börjar bli rädd för att gå ut, eller skygga folksamlinger, har det med rikets säkerhet att göra, eller bara yttrandefriheten..?

 


Ill: Kk©
PÅSKKOMMENTAREN LÖRDAG 1 APRIL 2023:
Det finns inga politiska nyheter att skriva om i Sverige. Ett tydligt exempel på
det är programmet Politikbyrån i SVT, som ägnade ett helt program om att
Jimmy Åkesson inte har synts till på länge.
Ett annat exempel är att vi på SK, publicerar en "politisk" artikel 1 april.

Moderaterna försöker förtvivlad låtsas som dom styr landet, medan dom väntar
på en NATO-ansökan som kom av sig. Snacket om ny kärnkraft till slutet av
30-talet, förstärker intryckte av ett parti i upplösning.

Alla vet ju att det är Jimmy som styr skutan med sin blotta frånvaro.

En ny Centerledare har valts. Så klart med anor från Turkiet, pressad
av Moderaterna, som vill göra allt för Erdogan & NATO.
Det sägs att Moderaterna blickar mot en ny Allians, innan nästa val.
Där Centern ingår och SD utgår.
Det kommer att sluta väldigt illa för Moderaterna.

Magdalena Andersson har hållit en presskonferans med en av sina träbockar om
en ny partiprofil mot nästa val. Hon väljer att bygga på sin hög av gubbar
utan framtidsvisioner och ideologi. I stället för att nu, helt i mediaskugga,
nyttja möjligheten att hitta nya, unga och friska krafter.
Som inte är fast i kamrerstänkandet.
Det sociala media som hon nu desperat rider, kommer hon inte förstå sig på
2026, så snälla. Väck upp henne, någon.

Vi skall inte ens försöka gissa vad Vänstern håller på med, fast vi vet det är
tjock dimma där och ingen har en aning.
Kristdemokraterna blir mer och mer vidriga. Det är som en dålig kopi på
Succession, som ens TV4 vill ha.
Har vi glömt någon?
Alla politiska journalister, som känner sig arbetslösa och snart ersatt av den
mer och mer geniala AI-skribenten.

Ja, och så känns det lite som om alla vill till TV4 och bort från public service.
Kommer Folkpartiet att ingå i köpet av Bäst i Test, är frågan alla ställer sig.

Kommer public service att självmoderera sig till döds...SD style?


Thomas Thell

PS: Vår research av Snookersporten på lineär TV är över för gott. Snookrat av
dom svenska curlingdamerna! Så befriande långt från den vita,
kolonaliserade, spelbolagssporten som det bara går. Curla oss dit ni vill!

PPS: Skidsportens all time low, Skid Classic för rika människor på ett norsk
militärfält. Med en kanon som startpistol.
Herrarna bara längtar efter ett nytt världskrig.

PPPS: Tone Schunnesson, nu som flyttgods på TV4 lasset tilsammans med
den eminenta programledaren och hans public service team.
Vi hatar reklam-TV och kommer därför aldrig mer ses. Grymt trist.

PPPPS: SD: som låtsas inte finnas, fast dom kanske tänker på nåt. Trump, kanske?

PPPPPS: Kristersson, gråtande på knä framför sin fru; "Du måste säga ja
till helgen med Erdogan. Du kan ta med dig det rosa nattlinnet
och rädda Sverige. Som du en gång räddade mig!"


Ill: Kk©
FEREDAGSFLASHEN 27 JANUARI 2023:
Det är organisationen SSKI som har fått tillstånd att bränna en skottkärra med
Astrid Lindgrens böcker framför Storkyrkan i Stockholm.
"Polis och brannkår kommer att vara på plats, så allt skall gå lungt för sig". säger
Karin, talespersonen för aksjonen.
"Det är en reaktion på den absurda tolkningen av ytringsfrihet i Sverige vi vill först och fremst vil protestera mot, som ger islamofober tillstånd att bränna koranen och kränka kvinnor i hela den muslimska världen.
Vi, som medlemmar i SSKI (Svenskar som konverterat till Islam) frontar denna demonstrationen här i Sverige, så att invandrade muslimer och människor som är uppväxt med islam, inte behöver utsätta sig för mer enn den rasism som redan finns över allt. Men vi räknar med stöd, från muslimer över hela världen och många framstående svenska konstnärer och artister."
"Det här gör vi inte för Nato-ansöknaden skuld eller Erdogan, men för våra muslimer i Sverige, som är väldigt trötta på denna tolkningen av yttringsfriheten.
Det så kallade påskupproret, var ju en reaktion på koranbränningen.
Polisen svarade med övervåld och i media fick muslimer i förorten skulden och blev anklagade för samhällsfiendtlig ödeläggelse och blåljusbrott.
Nu, som Nato-ansökan står på spel, väcks liksom hela frågan som om det vore nåt nytt. Det vore nästan groteskt om det blev förbud mot sådana kränkelser på grund av Nato, när vi i flera år har protesterat på det starkaste och med stöd från alla muslimska hörn i hela världen.
Vi tänker sätta saken på sin spets med vår aktion. Låta människor se hur man känner när andra inte respekterer den egna kulturen och religionen.
Självfallet kan man inte jämföra koranen med Astrid Lindgrens verk, men det är en kulturskatt och har ju nästan en biblisk proportion för svenskarna.
Men många fler än man tror, har aldrig tyckt om denna indoktrineringen av Astrid Lindgrens Sverige som ett perfekt, idylliskt Vimmerby. Vi är ju ett mångkulturellt land och med tiotusenvis av muslimer som varje dag som jobbar och vill det bästa för landet. Så det vore kanske på sin plats att sätta Astrid Lindgren på en lite lägre och ödmjuk pidestal och bygga Sverige vidare med nya berättelser."

Vi ringde SD för en kommentar, men den reaktionen vi fick, lämpas sig inte ens på digitalt tryck. Vi försöker vara en anständig tidning, när det gäller svada och svordomar. Men i stort sätt fick vi jämt över, bara negativa reaktioner på händelsen, från alla partier. Bara en politiker var positiv, men bad om att få vara anonym.

Bränningen av Astrid Lindgrens böcker är planerat till klockan 11.00, var annan söndag under gudstjänsten. Och annan var söndag utanför Islands ambassad.


Thomas Thell


PS: Senaste politikbyrån fyllde skärmen med fyra starka kvinnor, som fick oss att minnas den socialdemokrati vi lärda känna när vi först kom hit till landet.
Vilka tjejer! Man blir lite stolt av Sverige ibland!

PPS: Tone Schunnesson, är ju nästan en ung kombination av dessa ovan nämnda tillsammans. Läs henne!

PPPS: SD: som en upphängd, upp och nervänd docka. Utanför Riksdagen.

PPPS: Kristersson på knä i telefon med Erdogan; "Vi brukade åka på semester
i Turkiet med barnen, så jag har jättestor respekt för muslimerna i Turkiet.
Det är Jimmy som är Dockan! Vad om du får några Jaz Gripen.. och vi kan skicka en container med Astrid Lindgrens böcker som ni kan bränna på torgen runt om
i Turkiet? Vad du vill! Allt ska bort, som är i vägen för Nato, som Stoltenberg sa!"Ill: Kk©
ONSDAGSFLASHEN 25 JANUARI 2023:
"Gängen i Sverige har styrts av amatörer", säger din farsa.
"Det här handlar ju om att ta en produkt säkert från A till B och jag ser inget behov av att använda ungar och bryta upp familiestrukturer för att hantera denna marknaden.
Jag & mitt gäng har ett klart bättre system. Med våra kontakter redan inne
i Riksdagen, kan vi bara hoppas på en framgång på Centern i nästa val. Men annars är vi inte mycket intresserad i politik. Drogerna komme ju efterfrågas oavsett regering. Men den stora okunnskapen om droger bland styrande politiker i Sverige försvårade ju för droghandeln och polisen fastnar i att jaga ungdomar som utnyttjades av klåpare. Vi kommer samarbeta med polisen och allt onödigt våld i förstäderna kommer upphöra”.
Det är överraskande information vi får i vårt möte med din farsa på södra Gotland, där gänget har köpt en stor "hästgård".

”Gängledare som inte vill anpassa sig och stör vår nya marknad i Sverige kommer att flygas till ett fängelse på Island där vi nu har samarbete med deras makthavare om säkerhetsläget. Hårt men effektivt. Se bara på Norge, där har dom ju verkligen inte klarat av att skapat lugn och ro kring droghandeln."

Vi står och tittar ut över Östersjön, där det nu pågår en hemlig Tsjeckisk ubåtsövning i samarbete med Österikiska lastfartyg. Men allt ser lungt och stilla ut och månskenet tecknar strimmar på det lugna havet. Inte alls som den natten då de jagade dom tränade amerikanska uttrarna som saboterade torskfisket.

”Brödrerna Glass, som vi skämtsamt kallar dom, misstänkt och arresterade för spionage, hade i uppdrag att skaffa uppgifter om gängen som skapade all denna oredan i förorterna. En långsiktig plan där också tullarnas rutiner och data blev insamlade och skickade till oss. Brödrena är snart fria och tillbaks på Island, efter en uppgörelse med Såpo. Som erkänner sina bristande rutiner. Sverige har ju en nästan obefindtlg datasäkerhet, så det var ju som att ta godis från ett barn. Något vi aldrig skulle göra förstås, då familiens trygghet är något vi tar på största allvar.”

Tidigare har han visat blider på sin lilla familj för att visa hur stort värde han sätter på familjen och alla barns trygga uppväxt. (Men på bilden han visar, finns inte du. Mycket märkligt och skumt!)
Din farsa och jag möttes för första gången på en bar i Reykjavik 2011, genom gemensamt bekanta. Han bjöd in oss till fest hos en bonde i närheten av en av dessa utbrända vulkaner, och gav oss en oförglömlig tråkigt kväll. Med islandshästar?! (Say no more...)

”Vårt uppdrag är att skaffa droger. Rätt droger till rätt tid. Ingen människa skall dö nykter och rädd. Det går med stora mängder droger i ett liv. Sverige har ett jämt inflöde med liten och ingen kontroll, och nära till Gotland.
Ja...och så måste vi tjäna pengar, förstås.
Om vi på kuppen kan hjälpa Sverige och se till att handeln flyter utan problem, är det ett plus för oss. Vi har inget "problem" i Sverige. Problemet är ju Island och Färöarna, som måste åka till London för att droga sig.
Men det är ju sånt vi löser på sikt."

Han skrattar högt, blinkar och söker våra händer i en high five.
Vi vet inte vad vi skall säga. (Vi är jag och den inhyrda fotografen kamerat Dylan.
som tyvärr glömde ta med sitt kamera) Vi ler lite lamt tillbaks. För mig är kriget i Djursholm overkligt trist och jag har ingen förståelse för dessa krigsherrars svaghet, som lät sig lockas till att tro att ett krig var den ende utvägen.
Det finns alltid andra lösningar.
Men nu är jag ju bara en otroligt skicklig skribent och ingen maktglad person.
Annat än i hemmet och i matbutiken. Där måste jag ha full kontroll, annars kan det ju lätt spåra ur. Veganprodukter bland mejerivarorna, typ.

Helikoptern har startat, men vi får ta rulltrappan upp till Norrland, tillbaks till vår tråkiga, politiska overklighet, där igenting är svårt att överblicka.
Det hela minner om en opolitisk fars.
Inget hantverk, bara intressen och intriger och en torka där korna knappast kommer överleva till nästa val då Centern kommer till makten. Till dess får vi hållas med att ha tråkigt och hoppas vanliga kossor inte kommer för mycket till skada.

 

Thomas Thell

PS: Ruben Östlund. Nej, tack. Världen kanske vill, men vi vill inte bedras.

PPS: Olaf Scholz kommer att bli Tysklands nya undergång. En farlig man för EU.

PPPS: Kim Hartman humrar njutbart vidare, i vår nya, okända snookervärld.

PPPS: Kristersson gråtkvald i telefon med Erdogan; "Det var inte dig dockan skulle föreställa, det var Jimmy Åkesson. Något blev fel. Min fru är faktiskt född i Turkiet, så jag har jättestor respekt för muslimer. Det är Åkesson som är problemet."


 


maila redaktionen
MAIL


Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden. Futuresound of Jemtland, Norway, Sweden. Internet e-mail: words@papafahr.com Design by Futuresound of Jemtland Graphics by Multimedia Arthouse Copyright © 2005